Csomagnet.hu

COVID-19 koronavírus következményei a csomagszállításban

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy partnereink (DPD, GLS, TNT, Packeta Group, Palletways, PickPackPont) továbbra is korlátozás nélkül szállítják a csomagokat belföldön és Európa különböző országaiba. Oldalunkon, a csomagok szállításának megrendelését, kizárólag Olaszország irányába szüntettük meg.
 
Minden ország külön kiemelte, hogy a jelenlegi korlátozások, határzárlatok nem befolyásolják és nem érintik a teherforgalmat.
 
A Magyarországon (és más országokban) kihirdetett veszélyhelyzet nem vonatkozik a csomagok szállítására és a logisztikára.
 
Partnereink kivétel nélkül maximális óvintézkedéseket tesznek a munkavállalóik és az ügyfelek védelme érdekében.
Folyamatos a kapcsolat partnereinkkel, a híreket folyamatosan figyeljük, illetve a hatósági intézkedések függvényében frissítjük az információkat.
 
FRISSÍTÉSEK:
 
Folyamatos frissítések:
 
Külföldre történő csomagfeladás esetén a feladó felelőssége, ha területi korlátozás alatt álló városba ad fel csomagot, ezért kérjük, hogy minden esetben ellenőrizd a linkeken található listát vagy tájékozódj a címzettnél, hogy az adott terület elérhető-e. Ha mégis olyan helyre adod fel csomagod, amely le van zárva, azt partnereink visszafordítják, és az ebből fakadó esetleges károkért felelősséget nem tudunk vállalni, az a feladót terheli.
Az Európai Unió engedélyhez kötötte a személyi védőfelszerelések kivitelét. A koronavírus okozta járványügyi válság miatt a védőszemüvegek, a szemvédő eszközök, az arcvédő maszkok, az orr- és szájvédő eszközök, a védőruhák és a kesztyűk kizárólag engedéllyel vihetők ki az Európai Unióból, 2020. március 15-étől hat héten keresztül.
A harmadik országba, TNT-vel feladott küldemények esetében ilyen jellegű tartalom nem megengedett, a küldeményt visszafordítják a megbízó részére.


2020.05.10.

Május 10-től ismételten elérhető a GLS csomagpont szolgáltatása, mely vidéken teljes munkaidőben, Budapest és Pest megyében a jelenleg is érvényes szabályoknak megfelelően 15:00 óráig állnak rendelkezésre.
 
Húsvéti csomagszállítási rend
 
2020. április 10. (péntek) – munkaszüneti nap (minden partnerünk esetében)
2020. április 13. (hétfő) – munkaszüneti nap (minden partnerünk esetében)

Ennek megfelelően az április 9-én (csütörtökön) feladott belföldi küldemények április 14-én (kedden), az export relációkban pedig az április 9-én (csütörtökön) feladott csomagok április 14-én (kedden) kerülnek továbbításra, és ezt követően a normál átfutási időknek megfelelően történik a csomagok kézbesítése.
Amennyiben bővebb információra lenne szükséged, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre.
 
2020.04.06.
 
DPD - Az április 6-tól feladott csomagokat egyedi PIN kóddal látja el a DPD. Kiszállításkor ennek bemondásával is azonosíthatod majd magad a futárnál, így aláírás nélkül is átveheted a csomagot.
Keresd a PIN kódot a kézbesítésről szóló tájékoztató levélben vagy SMS-ben!
 
2020.03.27.
 
A holnapi naptól elrendelt kijárási korlátozás nem érinti egyik partnerünk tevékenyégét sem. A nemzetközi szállításokban továbbra is lehetnek csúszások, fennakadások.  
 
GLS - Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2020. március 26. kiadott országos tisztiorvos tiltó és kötelező határozata* a nemzetközi teherforgalomban résztvevő szereplőket is érinti.
A rendelet értelmében, a nemzetközi teherforgalomban résztvevő magyar állampolgár a határátlépést követően tizennégy napra hatósági házi karantén alá kerül. Ezen intézkedés minden nemzetközi vonalat érint, így jelentős késéssekkel kell számolni export és import csomagküldés terén.

Ez a rendelkezés a belföldön feladott és kézbesített küldeményekre nem vonatkozik.
A határozatról bővebben itt olvashat:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-orszagos-tisztifoorvos-tilto-es-kotelezo-hatarozata-jarvanyugyi-helyzetre-tekintettel
Dolgozunk a helyzet megoldásán és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a késéseket csökkentsük.
 
 
2020.03.26. 14:45
 
GLS - Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a határokon bevezetett ellenőrzések és a folyamatosan változó állapotok miatt a fővonali járataink hosszabb menetidővel közlekednek, ami sajnos késedelmet okozhat a be- és kiszállítások során.
Tegnapi napon (03.25) a szlovák és a cseh határon torlódás alakult ki, ezért a szlovákiai és a csehországi export/import küldemények egy részét 1 napos csúszással tudjuk kézbesíteni. Továbbá egyik lengyel fővonali járatunk is későn érkezett a központba, így a csomagok egy részét 1 napos késéssel teljesítjük.
 
A helyzet napról-napra változhat, így kérnénk, hogy az aktuális, naprakész információkról az alábbi linken tájékozódjon.
 
 
2020.03. Folyamatosan
 
GLS - Az áruk export és import szállítása továbbra is megoldott. A koronavírus miatt lezárt területre küldött csomagokat azonban azonnal visszaküldik a feladónak, így szállítás előtt érdemes tájékozódni a fogadó ország helyzetéről. Ilyen esetekben sajnos a feladási díjat sem áll módunkban visszatéríteni.
A tervezéshez segítséget nyújthat az alábbi áttekintés (a blokkolt irányítószámokkal együtt), melyben a különböző országok jelenlegi állapotát szedte össze partnerünk. 
 
2020.03.23. 15:00
 
PACKETA - A koronavírus-járvány miatt több bolt, üzlethelyiség is úgy döntött, hogy felfüggeszti tevékenységét ideiglenes jelleggel.  
Ez a tény érinti a Packeta CsomagPont hálózat jelentős részét, mind Magyarország, mind Európa területén. Ebből kifolyólag, a Packeta következő szolgáltatásai kerülnek felfüggesztésre ideiglenes jelleggel, oldalunkon:
  • belföldi csomagpontból - belföldi csomagpontba küldés
  • belföldi csomagpontból - külföldi csomagpontba küldés
A Packeta csomagpontból - házhoz szolgáltatásait (belföld - külföld) egyelőre tovább működtettjük.
Fontos tudni továbbá, hogy a feladási pont kiválasztása, megjelölése, kizárólag információs jelleggel bír, ettől el lehet térni, például, ha az üzlet bezárt határozatlan időre. Bármelyik pont használható feladáshoz. Érdemes érdeklődni a feladási pontok elérhetőségein a nyitvatartási rendről, még a feladást megelőzően. 
 
Feladási pontok listája a következő linken érhető el: https://csomagnet.hu/packeta-csomagpontok
 
2020.03.21. 15:30
 
 
2020.03.20. 15:00
 
GLS - A koronavírus-járvány miatt kormányunk az emberek egészségének védelme érdekében, rendeletet hozott a bolti nyitva tartások időtartamáról. Ennek értelmében csak az élelmiszerüzletek, patikák és a drogériák lehetnek nyitva a megszokott rend szerint, minden más kereskedelmi egységnek 15:00-tól be kell zárnia.
Ez a rendelkezés érinti a GLS CsomagPont hálózat jelentős részét. Ebből kifolyólag GLS CsomagPontjai üzemeltetését ebben az időszakban felfüggesztjük, aminek következtében a rendelhető szolgáltatások közül nem lesznek elérhetőek a GLS CsomagPontos helyek.
A zökkenőmentes kézbesítés érdekében kérjük, a küldemények szállításánál vegye igénybe a háztól-házig szolgáltatást. Cégünk azért döntött így, mert egy esetleges azonnali kereskedelmi üzlet bezárás rendelet esetén megnövekedhet a kézbesítetlen csomagok száma, ami az ügyfeleink részére negatív következménnyel járna.
 
2020.03.19. 14:45

GLS - A vírus okozta körülményekre való tekintettel cégünk azt a döntést hozta, hogy 2020. 03. 20. naptól, a Csomagnet.hu rendszerén keresztül rögzített GLS belföldi megbízások esetében, bevezetésre kerül az Érintés nélküli kézbesítés (Contactless delivery).
Ezzel a szolgáltatásunkkal szeretnénk biztonságosabbá tenni ügyfeleinknek a csomagkézbesítési folyamatot.
A megrendeléssel minden feladott csomag esetében a kézi szkenneren történő Címzett aláírást, a kézbesítő futár által rögzített szolgáltatás kód (CLD) helyettesíti.
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ez a megoldás csak a szkennerrel történő fizikai érintkezésre vonatkozik, tehát a készpénzes fizetést nem érinti.
 
2020.03.19. 11:50
 
DPD - Területi korlátozások- Koronavírus 2020
 
Bizonyos országokban/régiókban a csomagok felvétele és kézbesítése a helyi, folyamatosan változó rendelkezések, lezárások, boltbezárások stb. függvényében meghiúsulhat vagy jelentős késéssel történhet meg.
 
Export csomagküldés esetén a feladó felelőssége, ha területi korlátozás alatt lévő városokba ad fel csomagot. Ezekben az esetekben a fuvardíj megfizetése és a visszáru költsége a feladót terheli.
 
A korlátozás alatt lévő városok listája itt található: Letöltés
 
2020.03.18. 18:55
 
A szlovák GLS tájékoztatása szerint, a jelenlegi helyzet és a szlovákiai logisztikai hálózat kapacitása miatt a küldemények több napot késhetnek.
 
2020.03.18. 16:15
 
A TNT nemzetközi szolgáltatásai, a normál időszakhoz képest a következő tranzit időre módosulnak: 
 
TNT Economy Express: +3 munkanap
TNT Express (légi szállítás): +1-2 munkanap
 
Más partnercégek (DPD, GLS, Packeta) esetében a nemzetközi viszonylatban feladott küldemények esetében is várhatóan 3-4 nappal meghosszabbodik a szállítási idő. Kérjük ennek figyelembevételét!
 
2020.03.18. 11:00
 
A DPD futárai rendszerint kézbesítési eszközökkel (MDA) dolgoznak, elektronikus aláírás történik, papír alapú aláírás ritkább esetben fordul elő. Az aláírás és a személyes érintkezés elkerülése céljából a címzetteket arra kérik az értesítő (Predict) üzenetben és honlapon is, hogy személyi igazolványukkal azonosítsák magukat. Amennyiben a címzett nem szívesen ír alá elektronikus úton, azaz próbálja kerülni bárminemű érintkezést futárral és a kézbesítéshez szükséges eszközzel, úgy a személyi igazolványszám UTOLSÓ 4 KARAKTERét bediktálva a futár az eszközbe felvezetve, helyettesítheti az átvevő aláírását. Ezáltal a csomag átadásakor kerülhető a személyes érintkezés. 
 
2020.03.17. 15:50
 
Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos nyilatkozata alapján postai küldemény átadása nem minősül szoros kontaktusnak, nem rejt többlet kockázatot. A postai szolgáltatók, futárszolgálatok korlátozások nélkül folytathatják tevékenységüket.
 
2020.03.17. 13:30
 
Több kilométeres sor áll Ausztriában a magyar határ előtt, éjfél óta ugyanis csak magyar állampolgárok (vagy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkezők) léphetnek be Magyarországra. Az APA osztrák hírügynökség szerint kedden délelőtt 17 kilométeres sor állt a személyautó-sávban, a teherautóknál pedig 5 kilométeres volt a dugó.
Ebből adódóan előfordulhatnak késedelmes szállítások, mind export, mind pedig import viszonylatban. Az oldalon feltüntetett szállítási idők kizárólag tájékoztató jellegűek.
 
2020.03.16. 23:20

A szabályozásban újdonság a mindennapi életet illetően, hogy az üzletek közül nemcsak az élelmiszerüzletek, a patikák és a drogériák maradhatnak nyitva 15 óra után, hanem:
  • a dohányboltok
  • és a benzinkutak is.
2020. 03. 16. 18:30
 
A kormány március 16-ai bejelentése szerint az éttermek, kávézók, üzletek minden nap csak 15 óráig maradhatnak nyitvakivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.
Ennek következményeként, a Pick Pack Pontok, illetve Packeta Pontok nyitva tartása is változik. Azon átadópontok, akik ezekbe a tevékenységi körökben tevékenykednek, szintén érvényes a nyitva tartás változása.
Kérjük minden felhasználónkat, hogy a csomag feladása illetve átvétele előtt vegyék figyelembe a nyitva tartási idő változást.
 
2020. 03. 16. 08:00 

 
A koronavírus intenzív európai terjedése miatt a GLS Hungary megelőző intézkedésként 2020.03.16-tól átmenetileg szünetelteti a külsős személyek részére a csomagátvételt és a csomagfeladást az alsónémedi központban és a hazai depók területén. A depók területén kizárólag csak a dolgozók tartózkodhatnak.
A Csomagnet ügyfeleinek a csomag felvételét és kézbesítését továbbra is biztosítják, a küldeményeket a megadott címekre kiszállítják. A változás csak a depó területére értendő!
 
 
Hogyan csökkentsd a kockázatot:
  • Csomag átvételekor saját tollal írd alá az átvételi dokumentumot. Ha a futár kézbestési eszközzel rendelkezik, talál megoldást arra is.
  • amennyiben megoldható, úgy a csomag értékét előre fizesd ki vagy előre utalj el.
  • bankkártyás fizetés részesítsd előnyben a futárnál – ennek elérhetőségéről érdeklődj a futárnál! Ha ez nem megoldható, akkor pontos összeggel készülj.
A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Classic

felvételtől számított
1-3 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Delta

felvételtől számított
1-3 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express

felvételtől számított 1 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 09:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 09:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 10:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 10:00-ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 12:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 12:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Külföld Classic

2-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a PickPackPont

Belföld Csomagpont

Szállítás
Csomagpontból csomagpontba
2-4 munkanapos szállítás

Csomagnet.hu

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

Csomagnet.hu

Belföld Csomagpont

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

Csomagnet.hu

Külföld EuroStandard

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a DPD

Import Classic

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

Csomagnet.hu

Import EuroImport

1-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

Csomagnet.hu

Külföld Csomagpontból házhoz

feladástól számított
3-9 munkanapos szállítás

Csomagnet.hu

Külföld Csomagpont

feladástól számított
3-8 munkanapos szállítás