Belépés

Lépj be, hogy részed lehessen az igazi Csomagnet élményben!


vagy

Elfelejtetted a jelszavad?

Hozz létre felhasználói fiókot, mely számos előnnyel jár.


vagy

Van már felhasználói profilod? Bejelentkezés

Gyakran ismételt kérdések

Partnereinkkel kapcsolatos kérdések
A csomagnet.hu partnere a DPD Övméret ellenőrző kalkulátor

A pontos árkalkuláció nagyon egyszerű, melyet Te is el tudsz végezni a főoldalon. Az árkalkulátorban a szükséges adatok megadását követően pontos információt kaphatsz az árakról. Egyedi ajánlatokért használd a főoldalon található "KEDVEZMÉNYEK - Rendszeres feladóknak..." dobozt.  
Fontos tudni, hogy partenereink kizárólag megfelelő csomagolással vesznek fel küldeményeket (kartonpapír csomagolás). Fóliában, vagy csomagolás nélküli csomagokat, egyik partnerünk sem szállít. Jelenleg felnőtt kerékpár szállítása sem megoldott, még kereskedelmi csomagolásban sem.

Habár törekszünk arra, hogy minden ország felkerüljön a címzett országok listájára, így is előfordulhat, hogy valamely ország (vámköteles országok) pillanatnyilag még nem szerepel az oldalon.
Ebben az esetben kérjük, hogy a lenti űrlap kitöltésével kérj egyedi árajánlatot. 
Ajánlatunkat 72 órán belül elküldjük az általad megadott e-mail címre.

Vámköteles országba partnereink közül a TNT szállít. 
Javasoljuk, hogy mielőtt ajánlatot kérsz, böngészd át TNT partnerünk szállítási feltételeit a következő link segítségével: LINK
 

DPD partnerünk esetében kizárólag Európai Uniós tagállamok országaiba küldhetsz csomagot. Amennyiben harmadik országba szeretnéd feladni küldeményed, használd TNT partnerünket, ahol folyamatos bővítéseknek köszönhetően egyre több vámköteles országba adhatsz fel csomagot.

DPD Classic szolgáltatás esetében a papír alapú számlának bruttó 350 Ft a költsége.
Egyéb más, az oldalon található szolgáltatás esetében a papír alapú számla felára egységesen bruttó 490 Ft.

Maximális súly:
Belföldi szállítás: 31,5 kg
Nemzetközi szállítás: 31,5 kg
Maximális hosszúság: 175 cm
Övméret megállapításhoz használd az oldal tetején található kalkulátorunkat (maximális övméret minden esetben 300 cm lehet)! 

- különleges értékű áruk, pl. nemesfémek, ékszer, pénz, érmék, műtárgyak, mindenféle értékpapír, pénzértékű dokumentumok, kisorsolt, nyereményszelvények, pályázatok, késedelmi kötbérrel terhelt dokumentumok, okirat és bélyeg
– nem kielégítő csomagolású vagy csomagolás nélküli küldemények, különösen törésveszélyes áruk esetében, valamint nem kielégítő, tévedésre okot adó jelölésű vagy jelölés nélküli áruk
– összepántolt csomagok
– mindenfajta romlandó áru
– meleg és hő hatására térfogatváltozásra képes anyagok (zsírok, olajok stb.)
– kegyeleti érzéseket sértő tárgyak,halotti hamvak és földi maradványok
– élő növények és állatok
– narkotikumok, egyéb hallucinogén és a BTK.-ban meghatározott anyagok
– szúró-,vágó- és lőfegyverek,lőszer,robbanószer, ADR szállítás köteles áruk
– magánszolgáltatók általi továbbításból kizárt áruk
– 3 m hosszúságot, illetve 3,2 m körméretet meghaladó áruk
– „postán maradó” küldemények, illetve postafiókra és postahelyre küldött csomagok.

A DPD veszélyes (ADR) áruk szállítását nem vállalja.

külföldi küldemények biztosítása 2016.07.01-től már nem automatikus 520 Euró, hanem a CMR (Egyezmény A Nemzetközi Közúti Árufuvarozási Szerződésről) alapján 8,33 SDR/kg értékben határozandó meg (SDR jelentése). 
Ez azt jelenti, hogy amennyiben feladsz egy 5 kg-os, 150 000 Ft-ot érő küldeményt Angliába, annak maximális kártérítési értéke, 5×8,33 SDR lesz, ami - 362,24 Ft-os SDR árfolyammal számolva - 15 087 Ft.
 
Megközelítő külföldi biztosítási összegek:
 
 

Megközelítő belföldi biztosítási összegek:
 
 

Utánvétkezelés választása esetén a kiszolgáltatáskor a DPD futára beszedi az általad megadott csomag utánvét díját, majd a DPD pénzügyi osztálya a rendelés folyamán megadott bankszámlaszámra utalja az összeget, a sikeres kézbesítést követő 8-10 munkanapon belül.
Nagyon fontos, hogy bankszámlaszámod figyelmesen gépeld be az oldalon! 
 
DPD Classic kiutalás: 8-10 munkanapon belül
DPD Delta kiutalás: 8-10 munkanapon belül
 
Amennyiben azt tapasztalod, hogy hibásan adtad meg számlaszámod, abban az esetben DPD Classic esetében írj e-mailt az [email protected], DPD Delta esetén pedig a [email protected] e-mail címre.

Legegyszerűbben a DPD Delta szolgáltatását használva, mivel a fuvar díját bankkártyás vagy banki átutalásos mód segítségével egyenlítheti ki bárki (feladó, címzett, vagy akár egy harmadik fél). 
Ha a címzett ragaszkodik a készpénzes fizetéshez, abban az esetben a következő leírásunk tartalmaz hasznos információkat az utánvét összegébe történő fuvardíj megállapításához (ebben az esetben továbbra is a feladó fizeti ki a fuvar díját feladáskor, amit az utánvét összeggel együtt tud érvényesíteni a leírásban megfelelő módon):
https://csomagnet.hu/blog-entry/mi-az-utanvet--es-hogyan-szamoljam-ki-

Az utánvét összege maximum 500.000 Ft lehet.

A DPD Hungária Kft. futárjai a mai igényeknek megfelelő POS terminállal vannak ellátva, így az utánvét összegét az átvevőnek lehetősége van bankkártyás fizetéssel kiegyenlíteni. Természetesen előfordulnak olyan körzetek, ahol a 4G lefedettség nem, vagy csak korlátozottan ad lehetőséget az opció igénybevételére.

Belföldi küldeményfeladás esetén a csomagfeladást követő munkanapon történik meg a kézbesítési kísérlet. Amennyiben a kézbesítés meghiúsul, a DPD futára a következő munkanapon is megkísérli a kézbesítést. A második sikertelen kézbesítést követően a küldeményt az érintett kirendeltség raktárában tárolják 5 munkanapon keresztül, majd ismét megpróbálják harmadszor is a kézbesítést. Ha ez sem vezet eredményre, úgy a küldeményt visszafordítják a feladó felé. 
 
Belföldi, illetve nemzetközi küldeményfeladás esetén, kalkulátorunk jelzi a küldemény várható kézbesítésének napját. 

Sikertelen kézbesítés esetén futárunk a következő munkanapon ismét megkísérli a csomag kézbesítését. Ha ez sem vezet eredményre, abban az esetben a harmadik kézbesítési kísérlet a másodikat követő 5. munkanapon történik meg. Ezt a szolgáltatást, a DPD minden ügyfelének díjmentesen biztosítja. Díjmentes a feladóhoz való visszaküldés is sikertelen kézbesítés esetén. 

A kézbesítés előtti napon email értesítőt küld a DPD automata rendszere a címzettnek a küldemény érkezéséről. Ehhez a szolgáltatáshoz, szükséges megadni a címzett pontos e-mail címét! 

A címzett címét kétféleképpen módosíthatod:
  1. E-mailben jelzed módosítási igényed a [email protected] címre. A levélben küld el a módosítani vagy pótolni kívánt adatot,
  2. A DPD Netcsomagom oldalán a címzett e-mail címére érkezett értesítő levélben megadott link segítségével.
Felhívjuk figyelmed, hogy módosítási igényedet kizárólag a küldemény felvételét (rendszerbe kerülés) követően tudjuk feldolgozni. 

A csomagok felvétele minden esetben a rögzítéskor (megrendelés alkalmával) a "Feladó adatai"-nál megjelölt  címen történik.

DPD Classic belföld = Készpénzben a futárnak a csomag átadásakor
DPD Delta belföld = Online bankkártyás fizetéssel illetve banki átutalással (FUTÁRNÁL NINCS LEHETŐSÉG A FUVAR DÍJÁT BANKKÁRTYÁVAL KIEGYENLÍTENI)
DPD Classic export (nemzetközi) = Online bankkártyás fizetéssel illetve banki átutalással (FUTÁRNÁL NINCS LEHETŐSÉG A FUVAR DÍJÁT BANKKÁRTYÁVAL KIEGYENLÍTENI)
Némely település esetén van lehetőség készpénzben fizetni. Erről a rendelésben külön tájékoztatunk.

Nincs ilyen! Az oldalon feltüntetett, vagy kalkulált ár a véglegesen fizetendő összeget reprezentálja, semmilyen egyéb rejtett költséggel nem kell számolnod.
 

Természetesen igen. Nem kérünk garantált csomagszámot, így minden esetben a feltüntetett árak vonatkoznak rád.
Amennyiben szerződést kötsz velünk, úgy további kedvezményeket tudunk EXPORT díjainkból adni! Ehhez vedd fel velünk a kapcsolatot!

Csak abban az esetben kerül a fuvardíj felszámításra, ha a vonalkód alapján a csomag bekerül a rendszerbe. Tehát amennyiben a futár nem hozza el a csomagot tőled, úgy fuvarköltséged sem keletkezik!

A DPD Classic esetében sajnos nem áll módunkban törölni a rendeléseket, mivel ezek a rögzítések azonnal átmennek a DPD rendszerébe feldolgozásra. Ez egy automatikus feldolgozási folyamat, manuálisan nem dolgozzuk fel. 
Mivel a Classic esetében készpénzben fizet a feladó a futárnak, így csak annyi megbízásért kell fizetned, amennyi küldeményed van. Tehát többlet költséged nem keletkezik. A felesleges megbízásokat a futár a helyszínen visszakezeli a megfelelő kóddal.
Minden egyéb esetben (Delta belföld, Classic export szolgáltatás), a manuális rögzítési mód miatt tudjuk törölni a megbízást, a beérkezett összeg visszautalása mellett. Ilyen esetekben fontos, hogy 17:00 óráig törlési igényed jelezd felénk!

A szállítólevelet (felvételi címke) a futár személyesen viszi, majd ragasztja fel a csomagra. Neked megcímezni nem szükséges a csomagot. 
Természetesen sosem baj, ha a csomagra is felírod a feladó, illetve címzett adatait, ugyanis ha a címke valamilyen eset folytán leesik, elveszik a csomagról, abban az esetben könnyebb lesz beazonosítani a küldeményt.

Ritkán, de előfordulhat, hogy a DPD rendszeréből nem érkezik megerősítő e-mail a csomagszámról, illetve a futár érkezéséről. Ilyen esetekben, ha nem kapunk a csomagnet rendszeréből HIBA jelzésű e-mailt, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a DPD rendszere fogadta a megrendelést.
Abban az esetben, ha regisztrált tag vagy, meggyőződhetsz a rögzítés sikerességéről úgy is, ha a csomagjaim menüpontra kattintva megkeresed a megrendelést, csomagszámmal együtt feltüntetve. Ha rendelésed kapott 14 karakterből álló csomagszámot, akkor sikeres a rögzítésed! :-)

 
Munkanapokon a 16.45 percig leadott és kifizetett* megrendelést (átutalásos fizetés esetén az átfutási idő 30 perc), a megrendelést követő munkanapon munkaidőben (8:00-18:00) között veszi fel a futár, a megrendelésben leadott feladói címen. A felvett küldeményét a felvételt követő munkanapon kísérlik meg kiszállítani, a címzett címén. 
 
Rögzítés időpontja Futár érkezése
Péntek 16:46 - Hétfő 16:45
Kedd 08:00-18:00
Hétfő 16:46 - Kedd 16:45 Szerda 08:00-18:00
Kedd 16:46 - Szerda 16:45 Csütörtök 08:00 - 18:00
Szerda 16:46 - Csütörtök 16:45 Péntek 08:00 - 18:00
Csütörtök 16:46 - Péntek 16:45 Hétfő 08:00 - 18:00

*DPD Classic készpénzes fizetés esetén weboldalunkon nem történik fizetés, kizárólag a futárnak készpénzben.

Igen. Ha lemondtad a megbízást emailben, akkor a már fizetett szállítási költséget visszautaljuk számládra.
Utalással kiegyenlített megbízásokat a rendelésnél használt bankszámlaszámra, bankkártyás fizetések esetén pedig a rendelésnél használt bankkártyára térítjük meg. A rendelések törlése és visszautalása bejelentéstől számított 5 munkanapon belül teljesítjük.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Classic

felvételtől számított
1-2 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Delta

felvételtől számított
1-3 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Csomagpont

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Postahelyről Posta pontokba

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Posta pontról Házhoz

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express

felvételtől számított 1 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 09:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 09:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 10:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 10:00-ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 12:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 12:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Külföld Classic

2-9 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Külföld EuroStandard

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Külföld Csomagpontból házhoz

feladástól számított
3-9 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Economy Express

2-6 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a DPD

Import Classic

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Import EuroImport

1-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a Pick Pack Pont

Belföld Csomagpont

Szállítás
Csomagpontból csomagpontba
2-4 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Belföld Csomagpont

feladástól számított
2-7 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Belföld Csomagpontból házhoz

feladástól számított
2-7 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Economy Export

3-8 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Priority Export

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ