Gyakran Ismételt Kérdések

A pontos árkalkuláció nagyon egyszerű, melyet Te is el tud végezni a főoldalon. Az árkalkulátorban a szükséges adatok megadását követően pontos információt kaphatsz az árakról. Egyedi ajánlatokért használd a lap alján található "Egyedi ajánlatkérés" linket.  
Fontos tudni, hogy partenereink kizárólag megfelelő csomagolással vesznek fel küldeményeket (kartonpapír csomagolás). Fóliában, vagy csomagolás nélküli csomagokat, egyik partnerünk sem szállít. A küldemények hosszúsága nem lehet több, mint 230 cm. Jelenleg felnőtt kerékpár szállítása sem megoldott, még kereskedelmi csomagolásban sem.
DPD partnerünk esetében kizárólag Európai Uniós tagállamok országaiba küldhetsz csomagot. Amennyiben harmadik országba szeretnéd feladni küldeményed, használd TNT partnerünket, ahol folyamatos bővítéseknek köszönhetően egyre több vámköteles országba adhatsz fel csomagot.
DPD Classic szolgáltatás esetében a papír alapú számlának nincs külön költsége, a DPD díjmentesen bocsájtja rendelkezésedre. 
Egyéb más, az oldalon található szolgáltatás esetében a papír alapú számla felára egységesen bruttó 490 Ft.
Maximális súly:
Belföldi szállítás: 50 kg
Nemzetközi szállítás: 31,5 kg
Maximális hosszúság: 175 cm
Övméret megállapításhoz használd az oldal tetején található kalkulátorunkat (maximális övméret minden esetben 300 cm lehet)! 
- különleges értékű áruk, pl. nemesfémek, ékszer, pénz, érmék, műtárgyak, mindenféle értékpapír, pénzértékű dokumentumok, kisorsolt, nyereményszelvények, pályázatok, késedelmi kötbérrel terhelt dokumentumok, okirat és bélyeg
– nem kielégítő csomagolású vagy csomagolás nélküli küldemények, különösen törésveszélyes áruk esetében, valamint nem kielégítő, tévedésre okot adó jelölésű vagy jelölés nélküli áruk
– összepántolt csomagok
– mindenfajta romlandó áru
– meleg és hő hatására térfogatváltozásra képes anyagok (zsírok, olajok stb.)
– kegyeleti érzéseket sértő tárgyak,halotti hamvak és földi maradványok
– élő növények és állatok
– narkotikumok, egyéb hallucinogén és a BTK.-ban meghatározott anyagok
– szúró-,vágó- és lőfegyverek,lőszer,robbanószer, ADR szállítás köteles áruk
– magánszolgáltatók általi továbbításból kizárt áruk
– 3 m-t hosszúságot, illetve 3,2 m körméretet meghaladó áruk
– „postán maradó” küldemények, illetve postafiókra és hely
A DPD veszélyes (ADR) áruk szállítását nem vállalja.
külföldi küldemények biztosítása 2016.07.01-től már nem automatikus 520 Euró, hanem a CMR (Egyezmény A Nemzetközi Közúti Árufuvarozási Szerződésről) alapján 8,33 SDR/kg értékben határozandó meg (SDR jelentése). 
Ez azt jelenti, hogy amennyiben feladsz egy 5 kg-os, 150 000 Ft-ot érő küldeményt Angliába, annak maximális kártérítési értéke, 5×8,33 SDR lesz, ami - 362,24 Ft-os SDR árfolyammal számolva - 15 087 Ft. 

Belföldi illetve nemzetközi küldemények esetében a csomagfeladás rendelés folyamatában találkozni fogsz a feladandó küldeményed maximálisan biztosított értékéről.
Utánvétkezelés választása esetén a kiszolgáltatáskor a DPD futára beszedi az általad megadott csomag utánvét díját, majd a DPD pénzügyi osztálya a rendelés folyamán megadott bankszámlaszámra utalja az összeget, a sikeres kézbesítést követő 7 munkanapon belül.
Nagyon fontos, hogy bankszámlaszámod figyelmesen gépeld be az oldalon! 
Amennyiben azt tapasztalod, hogy hibásan adtad meg számlaszámod, abban az esetben írj e-mailt az [email protected] e-mail címre.
Az utánvét összege maximum 500.000 Ft lehet.
A DPD Hungária Kft. futárjai a mai igényeknek megfelelő POS terminállal vannak ellátva, így az utánvét összegét az átvevőnek lehetősége van bankkártyás fizetéssel kiegyenlíteni. Természetesen előfordulnak olyan körzetek, ahol a 4G lefedettség nem, vagy csak korlátozottan ad lehetőséget az opció igénybevételére.
Belföldi küldeményfeladás esetén a csomagfeladást követő munkanapon történik meg a kézbesítési kísérlet. Amennyiben a kézbesítés meghiúsul, a DPD futára a következő munkanapon is megkísérli a kézbesítést. A második sikertelen kézbesítést követően a küldeményt az érintett kirendeltség raktárában tárolják 5 munkanapon keresztül, majd ismét megpróbálják harmadszor is a kézbesítést. Ha ez sem vezet eredményre, úgy a küldeményt visszafordítják a feladó felé. 
 
Belföldi, illetve nemzetközi küldeményfeladás esetén, kalkulátorunk jelzi a küldemény várható kézbesítésének napját. 
Sikertelen kézbesítés esetén futárunk a következő munkanapon ismét megkísérli a csomag kézbesítését. Ha ez sem vezet eredményre, abban az esetben a harmadik kézbesítési kísérlet a másodikat követő 5. munkanapon történik meg. Ezt a szolgáltatást, a DPD minden ügyfelének díjmentesen biztosítja. Díjmentes a feladóhoz való visszaküldés is sikertelen kézbesítés esetén. 
A kézbesítés előtti napon email értesítőt küld a DPD automata rendszere a címzettnek a küldemény érkezéséről. Ehhez a szolgáltatáshoz, szükséges megadni a címzett pontos e-mail címét! 
A csomagok felvétele minden esetben a rögzítéskor (megrendelés alkalmával) a "Feladó adatai"-nál megjelölt  címen történik.
DPD Classic belföld = Készpénzben a futárnak a csomag átadásakor
DPD Delta belföld = Online bankkártyás fizetéssel illetve banki átutalással (FUTÁRNÁL NINCS LEHETŐSÉG A FUVAR DÍJÁT BANKKÁRTYÁVAL KIEGYENLÍTENI)
DPD Classic export (nemzetközi) = Online bankkártyás fizetéssel illetve banki átutalással (FUTÁRNÁL NINCS LEHETŐSÉG A FUVAR DÍJÁT BANKKÁRTYÁVAL KIEGYENLÍTENI)
Némely település esetén van lehetőség készpénzben fizetni. Erről a rendelésben külön tájékoztatunk.
Nincs ilyen! Az oldalon feltüntetett, vagy kalkulált ár a véglegesen fizetendő összeget reprezentálja, semmilyen egyéb rejtett költséggel nem kell számolnod.
 
Természetesen igen. Nem kérünk garantált csomagszámot, így minden esetben a feltüntetett árak vonatkoznak rád.
Amennyiben szerződést kötsz velünk, úgy további kedvezményeket tudunk EXPORT díjainkból adni! Ehhez vedd fel velünk a kapcsolatot!
Csak abban az esetben kerül a fuvardíj felszámításra, ha a vonalkód alapján a csomag bekerül a rendszerbe. Tehát amennyiben a futár nem hozza el a csomagot tőled, úgy fuvarköltséged sem keletkezik!
A DPD Classic esetében sajnos nem áll módunkban törölni a rendeléseket, mivel ezek a rögzítések azonnal átmennek a DPD rendszerébe feldolgozásra. Ez egy automatikus feldolgozási folyamat, manuálisan nem dolgozzuk fel. 
Mivel a Classic esetében készpénzben fizet a feladó a futárnak, így csak annyi megbízásért kell fizetned, amennyi küldeményed van. Tehát többlet költséged nem keletkezik. A felesleges megbízásokat a futár a helyszínen visszakezeli a megfelelő kóddal.
Minden egyéb esetben (Delta belföld, Classic export szolgáltatás), a manuális rögzítési mód miatt tudjuk törölni a megbízást, a beérkezett összeg visszautalása mellett. Ilyen esetekben fontos, hogy 17:00 óráig törlési igényed jelezd felénk!
A szállítólevelet (felvételi címke) a futár személyesen viszi, majd ragasztja fel a csomagra. Neked megcímezni nem szükséges a csomagot. 
Természetesen sosem baj, ha a csomagra is felírod a feladó, illetve címzett adatait, ugyanis ha a címke valamilyen eset folytán leválik a csomagról, abban az esetben könnyebb lesz beazonosítani a küldeményt.
Munkanapokon a 17.00 óráig leadott rendelést, a megrendelést követő munkanapon munkaidőben (8:00-18:00) veszi fel a futár, a megrendelőben meghatározott címen. A felvett küldeményét a felvételt követő munkanapon kísérlik meg kiszállítani, a címzett címén. 
Rögzítés időpontja Futár érkezése
Péntek 17:01 - Hétfő 17:00
Kedd 08:00-18:00
Hétfő 17:01 - Kedd 17:00 Szerda 08:00-18:00
Kedd 17:01 - Szerda 17:00 Csütörtök 08:00 - 18:00
Szerda 17:01 - Csütörtök 17:00 Péntek 08:00 - 18:00
Csütörtök 17:01 - Péntek 17:00 Hétfő 08:00 - 18:00
Ritkán, de előfordulhat, hogy a DPD rendszeréből nem érkezik megerősítő e-mail a csomagszámról, illetve a futár érkezéséről. Ilyen esetekben, ha nem kapunk a csomagnet rendszeréből HIBA jelzésű e-mailt, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a DPD rendszere fogadta a megrendelést.
Abban az esetben, ha regisztrált tag vagy, meggyőződhetsz a rögzítés sikerességéről úgy is, ha a csomagjaim menüpontra kattintva megkeresed a megrendelést, csomagszámmal együtt feltüntetve. Ha rendelésed kapott 14 karakterből álló csomagszámot, akkor sikeres a rögzítésed! :-)
Legegyszerűbben a DPD Delta szolgáltatását használva, mivel a fuvar díját bankkártyás vagy banki átutalásos mód segítségével egyenlítheti ki bárki (feladó, címzett, vagy akár egy harmadik fél). 
Ha a címzett ragaszkodik a készpénzes fizetéshez, abban az esetben a következő leírásunk tartalmaz hasznos információkat az utánvét összegébe történő fuvardíj megállapításához (ebben az esetben továbbra is a feladó fizeti ki a fuvar díját feladáskor, amit az utánvét összeggel együtt tud érvényesíteni a leírásban megfelelő módon):
https://csomagnet.hu/blog-entry/mi-az-utanvet--es-hogyan-szamoljam-ki-
A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Classic

felvételtől számított
1-3 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Delta

felvételtől számított
1-3 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express

felvételtől számított 1 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 09:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 09:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 10:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 10:00-ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 12:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 12:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Külföld Classic

2-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a PickPackPont

Belföld Csomagpont

Szállítás
Csomagpontból csomagpontba
2-4 munkanapos szállítás

Csomagnet.hu

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT szállítás

Csomagnet.hu

Belföld Csomagpont

felvétel háznál, kiszálltás csomagpontba
felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT szállítás

Csomagnet.hu

Külföld EuroStandard

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a DPD

Import Classic

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

Csomagnet.hu

Import EuroImport

1-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ