Belépés

Lépj be, hogy részed lehessen az igazi Csomagnet élményben!


vagy

Elfelejtetted a jelszavad?

Hozz létre felhasználói fiókot, mely számos előnnyel jár.


vagy

Van már felhasználói profilod? Bejelentkezés

Gyakran ismételt kérdések

Partnereinkkel kapcsolatos kérdések

A Pick Pack Pont-szolgáltatás költség- és időhatékony csomagponti megoldást kínál a felhasználók számára. Az ügyfelek kényelmesen, és gyorsan vehetik át rendeléseiket, igazodva napjuk menetéhez.

A több száz átadópontból álló, országos hálózat gerincét az Inmedio és a Relay üzletek adják. Előbbiek megtalálhatóak a bevásárlóközpontokban, hipermarketekben, nagyvárosaink sétálóutcáin, míg utóbbiak a főbb közlekedési csomópontoknál mit például a MÁV, BKV, Volán társaságok, vagy a Budapest Airport területén. Továbbá az autóval közlekedők számára kitűnő lehetőséget teremtenek a csomagátvételre a MOL és az OMV töltőállomások. A hálózat részét képezik a Playersroom, Sportfactory, valamint Playmax üzletek is, melyek megtalálhatóak minden nagyobb plázában és bevásárlóközpontban. Szintén Pick Pack Pont partner a Coop hálózat boltjai.

Hogyan működik?
  • A megrendelési űrlapon válaszd ki a számodra legmegfelelőbb pontot ahova beviszed a küldeményed feladásra, majd a kézbesítési opciók során válaszd ki a legközelebbi Pick Pack Pont-ot, amelyet a címzett vesz igénybe csomag átvétele esetén.
  • A rendelést, illetve a sikeres fizetést követően, munkatársaink rögzítik megbízásod a PPP rendszerében, majd elküldik az irányító címkét e-mailben részedre (a címkét a regisztrált tagok, a csomagjaim menüpontban, bármikor elérhetik). Ezt a címkét kinyomtatva, majd felragasztva a csomagra, befáradsz a megjelölt csomagfelvételi pontra, és az ott tartózkodó személyzetnek átadod a csomagot továbbításra. 
  • Amint megérkezett a PPP-hoz küldeményed, a címzett a rendelésben megadott telefonszámra, illetve e-mail címre is értesítést kap, hogy a küldeménye átvehető a kiválasztott ponton (minden PPP nyitvatartási ideje fel van tüntetve a megrendelőben). 

A pontos árkalkuláció nagyon egyszerű. A csomagszállítás díját a csomagnet.hu felületén a kalkulátorban tudod kiszámolni a méretek és súly alapján. Amennyiben ezután kiválasztod a megfelelő szolgáltatást, a "megrendelem" gombra kattintva megrendelheted a választott szolgáltatást. 
 

Általában 30-60 másodpercig tart egy átvétel, de az attól is függ, hogy mennyire olvasható a csomagon lévő vonalkód. Amennyiben nem olvasható, akkor kézzel rögzítik a rendszerben a számokat. Ilyenkor elofordulhat, hogy a tranzakció 1 percnél is tovább tart.

A feladási ponton már nincsenek költségeid, fizetned nem kell. A szolgáltatás díját a rendelés befejeztével online bankkártyás fizetéssel, vagy banki átutalással egyenlíted ki.

A csomagot megcímezned nem szükséges, hiszen az irányító címke, ami a csomag külső felületére kerül, minden szükséges adatot tartalmaz.
Ennek ellenére azért javasoljuk, hogy feladó név, illetve címzett név legyen a csomagra ráírva, hiszen ha a címke valamilyen okból leválik a csomagról, az nehéz beazonosítást eredményezhet.

Igen, a megrendelés alkalmával ügyelj arra, hogy a címzett telefonszáma, illetve e-mail címe is valós adatokat tartalmazzon, ellenkező esetben az értesítést a rendszer nem tudja kiküldeni. 

Bárki átveheti a csomagot helyetted is, ha tudja a csomagcímkén feltüntetett nevet, vagy rendelési azonosítót, és Te megbízol az átvevőben. A csomag átvételekor az átvevőnek igazolnia kell magát, és az átvevő neve, valamint az azonosító okmány típusa / száma az átvételi bizonylaton rögzítésre kerül. Írásos meghatalmazást az üzlet esetenként kérhet.

Utánvétkezelés választása esetén a kiszolgáltatáskor a Sprinter futára beszedi az általad megadott csomag utánvét díját a címzettől, majd a rendelés folyamán megadott bankszámlaszámra kerül kiutalásra az összeg, a sikeres kézbesítést követő 8-10 munkanapon belül.
Nagyon fontos, hogy bankszámlaszámod figyelmesen gépeld be az oldalon! 
 

A csomagfeladást követő 2-4  munkanapon belül történik meg a kézbesítés a választott címzett csomagpontra.

Sajnos ez nem lehetséges, mivel a Pick Pack a kézbesítést vállalja és csak bontatlan csomagot ad át az átvevőnek. Kizárólag sérülés esetén (ázott, nyitott doboz) van lehetőség a beltartalom leellenőrzésére.
A csomag tartalmával kapcsolatos kérdésekkel fordulj a feladóhoz!

A PickPack Pontokon egy, az átvétel tényét igazoló szelvényt ad az átadó pont személyzete az átvevőnek.  A szelvényt az átvevőnek alá kell írnia, az átvétel alkalmával.

Fontos megjegyezni, hogy minden pont egyben feladási illetve átvételi pontként is funkcionál. A pontok listáját, megrendelés alkalmával a település kiválasztása során találhatod meg, illetve választhatod ki. 
A pontok listáját a következő oldalon is megtalálod:

Igen, a pontokon 80%-ban már lehetséges bankkártyával is fizetni. Kérjük, minden esetben tájékozódj a boltkereső (http://www.pickpackpont.hu/#map) felületén az adott üzletre vonatkozó fizetési lehetőségekről. 

A pontok többsége nyitva tart a hétvége folyamán is, ez a szolgáltatás egyik előnye. Relay, Inmedio üzletek többsége általában 08.00-20.00-ig van nyitva, míg a szintén átvételi pontokként működő OMV, MOL, Avanti és Aviva töltőállomások nagy része éjjel-nappali nyitva tartással rendelkezik. Kérjük, mielőtt küldeményed átvételére indulnál, figyelmesen nézd meg, hogy az adott üzlet – ahova a csomagot feladod – pontosan milyen nyitvatartással üzemel. A boltkereső alkalmazás felületén tájékozódhatsz a pontos nyitvatartási rendről: http://www.pickpackpont.hu/#map.

Igen. Ha lemondtad a megbízást emailben, akkor a már fizetett szállítási költséget visszautaljuk számládra.
Utalással kiegyenlített megbízásokat a rendelésnél használt bankszámlaszámra, bankkártyás fizetések esetén pedig a rendelésnél használt bankkártyára térítjük meg. A rendelések törlése és visszautalása bejelentéstől számított 3-4 munkanapon belül teljesítjük.

 

A csomagkeresés funkcióval nyomon követheted a csomag útját. 
A kereséshez a következő linket használd:
https://www.pickpackpont.hu/csomagkereso/
 

Pick Pack Pont-os szállítás esetében a csomagcímke nyomtatása a megbízó feladata, tehát szükség lesz nyomtató használatára.

Abban az esetben, ha csomagod kézbesítéskor megrongálva, vizesen, kiszakadva, kibontva érkezik meg, kérjük, hogy jelezd a címzettnek, hogy ne vegye át a küldeményt a csomagponton, és mielőbb jelezd a problémát felénk az [email protected] címen.

Ha mégis átvette a címzett a küldeményt, javasoljuk, hogy készíts fényképeket, és küld el a részletes kárleírással együtt e-mail címünkre ([email protected]). A levélben tüntesd fel a fuvarlevélszámot, a rendelés napját, a kézbesítés dátumát, a feladó és a címzett nevét és címét, a csomag részletes leírását, tartalmát igazoló okmányokat. Ezt követően felvesszük a kapcsolatot az adott partnerünk kártérítési osztályával és értesítést küldünk a bejelentő e-mail címére, a továbbiakról.

Igénybejelentéssel 3 munkanapon belül lehet élni írásos formában.

A Csomagnet.hu Kft és Partnerei felelősséget nem vállalnak abban az esetben, amennyiben a csomagon külsérelmi nyom nem látható, de a csomag kibontását követően a belső tartalom sérült.
Az értékalapú kártérítés sem alkalmas ebben az esetben kárigény kifizetésére!
 

A szállítási idők nem garantáltak, több tényező is befolyásolhatja a kiszállítás pontos napját.

Az alábbi esetekben nem vállalunk felelősséget a késés miatt:
- elemi csapás (földrengés, ciklon, vihar, árvíz, tűzvész, járvány, köd, hó, fagy),
- Vis Major (háború, baleset, közellenségek cselekményei, sztrájk, embargó, légiveszély, helyi zavargások vagy polgári engedetlenség),
- országos vagy helyi szintű zavarok a légi vagy földi közlekedési hálózatban, mechanikai problémák a szállításban vagy a gépekben,
- a küldemény tartalmának rejtett vagy benne rejlő hibája,
- harmadik fél által elkövetett bűncselekmény, pl. lopás vagy gyújtogatás,
- bármely vámszerv, biztonsági szolgálat, légitársaság, repülőtér, továbbá kormányzati hivatal cselekedete vagy mulasztása.
 

Ha azt tapasztalod, hogy a nyomkövetőben a csomagodon nincs mozgás, vagy nem érkezett meg időben a címzetthez, nagyon fontos, hogy mielőbb jelezd ezt felénk az [email protected] címen.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Express COR

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
*99%-ban megvalósul. 1 órás időablak

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
*99%-ban megvalósul. 1 órás időablak

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Csomagpont

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Postahelyről Posta pontokba

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Posta pontról Házhoz

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express

felvételtől számított 1 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 09:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 09:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 10:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 10:00-ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 12:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 12:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Külföld Classic Export

2-9 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Külföld EuroStandard

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Külföld Csomagpontból házhoz

feladástól számított
3-9 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Economy Express

2-6 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a DPD

Import Classic Import

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Import EuroImport

1-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a Pick Pack Pont

Belföld Csomagpont

Szállítás
Csomagpontból csomagpontba
2-4 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Belföld Csomagpont

feladástól számított
2-7 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Economy Export

2-8 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Priority Export

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a UPS

Külföld Express Saver háztól házig

felvételtől számított
1-5 munkanapos szállítás
nyomtatás szükséges!

A csomagnet.hu partnere a UPS

Külföld Standard háztól házig

felvételtől számított
2-6 munkanapos szállítás
nyomtatás szükséges!