Belépés

Lépj be, hogy részed lehessen az igazi Csomagnet élményben!


vagy

Elfelejtetted a jelszavad?

Hozz létre felhasználói fiókot, mely számos előnnyel jár.


vagy

Van már felhasználói profilod? Bejelentkezés

Gyakran ismételt kérdések

Partnereinkkel kapcsolatos kérdések
Csomagnet.hu Övméret ellenőrző kalkulátor
Csomagnet.hu Térfogatsúly ellenőrző kalkulátor

A SAMEDAY az eMAG webáruház által alapított csomagküldő szolgálat, amely már 1999 óta működik, Magyarországon 2021-ben jelentek meg.
A teljes országot lefedik, a futáraik az összes hazai településre kézbesítenek, illetve már több mint 550 EASYBOX csomagautomatát üzemeltetnek.
 
Számukra a máról-holnapra kifejezés nem egy nyomasztó kényszer, hanem egy elv, amely alapján törekszenek a lehető legrövidebb időn belüli kézbesítésre.
 
2022 első félévében 100 csomagból 96-ot 1 munkanap alatt kézbesítettek.
 
Több nagy internetes áruház is a segítségükkel juttatja el a csomagokat, mint pl. EMAG, Fashion Days, Dechatlon...
 
A szolgáltatóról bóvebben a https://sameday.hu oldalon tájékozodhatsz.


Belföldi házhozszállítás esetén:
Maximális súly: 39,9 kg 
Maximális hosszúság: 200 cm
Övméret megállapításhoz használd az oldal tetején található kalkulátorunkat (maximális övméret minden esetben 270 cm lehet)! 
 
Belföldi EASYBOX csomagautomás kézbesítés esetén:

Maximális súly: 19,9 kg 
Maximális dobozméret: 468 x 443 x 388 mm
 
A csomagautomaták három különböző méretű csomagrekesszel rendelkeznek, amennyiben egy nagyobb méretű csomagot adsz fel, úgy elképzelhető hogy csak a nagy méretű rekeszek felszabadulását követően tudják azt elhelyezni.
 
A csomagolással kapcsolatos elvárásokról a csomagolási útmutatónkban tudsz tájékozódni.


A Sameday rendszerében dobozok, fóliacsomagolású termékek, okmánytartó hengerek és borítékok is feladhatóak, azonban előírás az erős, megfelelő védelmet nyújtó csomagolás, a csomagolásnak és a térkitöltésnek biztosítania kell a tartalom épségét akár egy 0,8 méteres zuhanás esetén is.
 
Nem kell becsomagolni a zsákot, kosarat, továbbá azokat a tárgyakat, amelyeket a kereskedelmi szokás szerint nem csomagolnak.
 
Ha több termék is van ugyanabban a csomagban, győződj meg arról, hogy elegendő védőanyag választja el őket egymástól!

Győződj meg arról, hogy a csomagolás elbírja a tartalom súlyát!

Zárj le jól minden csomagot szalaggal!
 
Ideális körülmények között a csomagnak ki kell bírnia egy 80 cm-es esést anélkül, hogy a benne lévő termékek károsodnának.
 
Szükség esetén ne felejtsd el nyíllal és írásban is jelezni, hogy a csomag melyik oldala nézzen felfelé!
 
Nagyra értékelnénk, ha a nehezebben kezelhető termékekhez, például matracokhoz, vagy gumiabroncsokhoz fogantyús csomagolást biztosítanál.
 
Törékeny árut is feladhatsz, azonban ebben az esetben is biztosítania kell a csomagolásnak a megfelelő védelmet. Törékeny áru esetén mindenképpen tűntesd fel a "TÖRÉKENY" feliratot a doboz hosszanti oldalára és a tetejére is, illetve érdemes törékeny jelzéssel is ellátni azt. Ahol szükséges, használd a “törékeny” címkét és védd fával, poliészterrel, préselt kartonnal, buborékfóliával, vagy más védőanyaggal, ügyelve arra, hogy a termék a lehető legközelebb legyen a csomagolás közepéhez. FIGYELEM: a “törékeny” címkézés nem helyettesíti a hibás csomagolást!
 
A részletes leírásért kérlek tekintsd meg a csomagolási útmutatót:
https://sameday.hu/app/uploads/2023/07/SAMEDAY-UTMUTATO-SINGLE_FINAL_jul13.pdf

A csomagkeresés funkcióval nyomon követheted a csomag útját. 
A keresést a szolgáltató weboldalának főoldalán tudod elindítani:
https://https://sameday.hu/
 

Ha az alábbi link végére, a 'CSOMAGSZÁM' helyére bemásolod a csomagszámot, akkor a megnyíló oldalon egyből a csomagod nyomkövetése fog betöltődni:
https://sameday.hu/#awb=CSOMAGSZÁM

A SAMEDAY a küldemények mihamarabbi felvételére törekszik, ezért nem lehetésges fix felvételi nap kiválasztása. Az éjfélig megrendelt és kifizetett csomagszállítások esetén 1-3 munkanapon belül keresni fog a futár.
A Sameday munkatársai 8-18 óra között végzik a küldemények felvételét. Pontos felvételi időintervallumról előzetesen nem küldenek tájékoztatást, erről a felvétel napján, a futár SMS-ben megadott telefonszámán érdeklődhetsz.
 
A kézbesítés a csomagfelvételtől számított 1-3 munkanapon belül történik.

Utánvétkezelés választása esetén a kézbesítéskor a Sameday futára beszedi az általad megadott csomag utánvét díját a címzettől, majd a rendelés folyamán megadott bankszámlaszámra utalja az összeget, a sikeres kézbesítést követő 10 munkanapon belül.
Nagyon fontos, hogy bankszámlaszámod figyelmesen gépeld be az oldalon! 
 
Amennyiben azt tapasztalod, hogy hibásan adtad meg számlaszámod, abban az esetben írj e-mailt  a [email protected], vagy az [email protected] e-mail címre.

A Sameday rajtunk keresztül egyenlőre kizárólag Magyarországon belül szállít.

Nem. A Sameday nem tud sem postafiók-, sem posta címre szállítani.

Nem szállítanak veszélyes árukat (ADR köteles termékek), illetve a törvényileg tiltott árukat sem adhatod fel velük.
 
Az alábbi dolgok esetén kérlek ne a csomagküldést válaszd:
 
- ADR (Rendelet a veszélyes áruk közúton történő szállításáról) értelmében veszélyes áruk
    Ide tartoznak az akkumulátorok és kenőanyagok, üzemanyagok is
- azbeszt veszélyre figyelmeztető jelzéssel ellátott termékek
- biológiai veszélyt jelző jelzéssel ellátott termékek 
- cigaretta és egyéb dohánytermék, e-cigaretta bármilyen mennyiségben 
- csomagolatlan áru 
- csomagoláson rasszista, obszcén, köz- vagy személyiségi jogokat sértő felirattal vagy képpel jelölt küldemény 
- emberi maradványok és hamvak, kegyeleti érzéseket sértő tárgyak, halotti hamvak 
- emberre ártalmas jelzéssel ellátott termékek 
- minden romlandó, gyorsfagyasztott élelmiszer, továbbá nyers és feldolgozatlan élelmiszer, és egyéb áruk (pl. gyümölcs, zöldség, tojás, krumpli stb.), főtt- és készételek, valamint házi készítésű ételek-
- élő/elhullott növények és állatok  
- gyúlékony, tűzveszélyes anyagok 
- hőmérsékletre érzékeny áruk – meleg és hő hatására térfogatváltozásra képes anyagok (pl. zsírok, olajok stb.) - hűtést/fűtést igénylő áruk 
- jövedéki termékek, szeszes ital és alkoholt tartalmazó termékek (kivéve belföldi viszonylatban, és nem kereskedelmi mennyiségben – export csomagok esetén fogadó országtól függ) 
- kábítószerek és pszichotróp anyagok 
- készpénz (papírpénz vagy érme) bármilyen pénznemben, készpénz helyettesítő fizetési eszköz pl. bankkártya, hitelkártya, étkezési jegyek, üdülési csekk, értékpapírok, továbbá: állampapírok, előrefizetett telefonkártya, aktivált SIM kártya, és még fel nem használt bélyegek is - különleges értékű áruk (pl. a pénz, a nemesfémek, a pénzértékű dokumentumok, kihúzott nyereményszelvények és hasonlók, igazgyöngyök, drágakövek, ékszerek)
- lőszerek, lőfegyverek, robbanószerek és hasonlók, ideértve a sűrített levegővel vagy szén-dioxiddal működő fegyvereket, a valódi fegyverrel összetéveszthető utánzatokat és azok alkatrészeit
- műtárgyak, előszereteti értékkel rendelkező tárgyak 
- romlandó, fertőző, undort keltő áruk 
- sérült csomagolású küldemények 
- sugárzó anyagok 
- túlsúlyos, vagy túlméretes áruk, küldemények 
- minden egyéb olyan tárgy, anyag, melynek szállítása jogszabályba ütközik
 

A Csomagnet.hu Kft partnerei a Megbízó saját felelősségére veszik fel az alábbi árukat:
- elektronikai berendezések (pl. televízió, LCD, CRT, LED vagy plazmaképernyő, monitor, projektor, erősítő, keverőpult, laptop, asztali PC, klíma, mobilklíma, hangfal, fitnessgép, stb.) 
- porcelán, kristály, márvány és kerámia tárgyak (tálak, étkészlet, edények, poharak, váza, csillár, szobor stb.) 
- üvegek (borosüveg, üvegszál, égő stb.)
A fenti áruféleségek felvételi- és szállítási feltétele:
Kizárólag erős – nem használt – dobozba történő csomagolás. Rugalmas belső kitöltés, kitöltő anyag hungarocell. Előzetes részletes egyeztetés a csomagolásról, vagy képek átküldése a csomagolás kialakításáról. Ilyen jellegű tartalmakat csak a Megrendelő/Feladó saját felelősségére vesznek fel partnereink. Kártérítési igény csak a csomag eltűnése esetén nyújtható be.
A Csomagnet.hu Kft által delegált bármely partnerünk fenntartja magának a jogot, hogy visszautasítson bármely szállítmányt, amely:
- nem a Megrendelő tulajdona, vagy nem az ő nevében küldik
- gyűjtőszállításnak nem megfelelően van csomagolva 
- azon csomagokat, ahol fennáll a sérülés veszélye
 

A Sameday a székhelyén vevőszolgálatot tart fenn, melynek telefonszáma +36 1 374 3890, e-mail címe pedig [email protected]

Ha azt tapasztalod, hogy a nyomkövetőben a csomagodon nincs mozgás, vagy nem érkezett meg időben a címzetthez, nagyon fontos, hogy mielőbb jelezd ezt felénk az [email protected] címen.

A küldemény átvételekor csak kirívó esetekben mérik le annak tényleges súlyát. A futár által nem ellenőrzött csomagok felvételét követően a központi gyűjtő raktárában lemérik. Többletsúly esetén számlát állítunk ki a felmerült plusz költségről. A különbözet rendezéséig a csomagküldési folyamat felfüggesztésre kerülhet. 
Ha pedig a csomag súlya meghaladja a maximális határt, akkor visszaszállításra kerül a feladónak, elvesztve ezzel a szállítási díjat.
Amennyiben még csomagfelvétel előtt észreveszed, hogy a küldemény nehezebb, mint a megadott súly, azt kérjük, az [email protected] címre jelezd felénk.
 

Igen, a küldeményekre érték alapú biztosítás köthető, ezt a csomagszállítás megrendelése során kell kiválasztani, ezt követően válik megadhatóvá a biztosítási érték. 
 
Fontos: 
-Nem terjed ki a késés miatt bekövetkező értékcsökkenésből eredő veszteségekre.
-Nem terjed ki rajtunk kívül álló, elkerülhetetlen vagy természeti, elemi csapás által okozott veszteségre vagy kárra.
-Nem terjed ki a nem megfelelő csomagolás miatt bekövetkező károkra.
-A törékeny felirat inkább óvatosságra int, mint védi a csomag tartalmát. A csomag tartalmát megfelelő csomagolóanyag használatával tudod védeni. A nem megfelelő csomagolás miatt bekövetkezett károkat nem térítik meg.
 
A szállításból kizárt termékcsoportokra nem köthető biztosítás sem. A tiltott termékek listáját a "Milyen árukat nem szállítanak?" kérdésre adott leírásunkban taglaljuk.

A kézbesítés napján SMS értesítőt küld a Sameday automata rendszere a címzettnek a küldemény érkezéséről. Ehhez a szolgáltatáshoz a címzett hazai mobiltelefonszámát kell megadni, kérlek a telefonszámot 06- vagy +36 kezdetű formátumban add meg.

Igen, a Sameday rendszerében már a futároknál és az EASYBOX csomagautomatáknál is lehetőség van a bankkártyás fizetésre.

 A szállítólevelet (felvételi címke) a futár személyesen nyomtatja, majd ragasztja fel a csomagra. Neked nem szükséges megcímezni a csomagot. 
Természetesen sosem baj, ha a csomagra is felírod a feladó, illetve címzett adatait, ugyanis ha a címke valamilyen eset folytán leesik, elveszik a csomagról, abban az esetben könnyebb lesz beazonosítani a küldeményt.
 
Több csomag feladása esetén kérjük ügyelj arra, hogy a csomagokra a helyes címzett kerüljön fel, emiatt későbbi reklamációt nem fogadnak el.

A Bonprix és egyéb webáruházak esetében a CSLK 1097 Budapest Fehérakác u. 3. címre küldendő csomagoknál csak azon küldemények kerülnek átvételre, melyhez jegyzőkönyv / a vásárlástól való elállás / visszáru nyomtatvány van csatolva. Ez kézbesítéskor ellenőrzésre kerül, és azokat a csomagokat, melyek nincsenek jegyzőkönyvvel / elállással ellátva, nem kerülnek átvételre a címen.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Express COR

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
*99%-ban megvalósul. 1 órás időablak

A csomagnet.hu partnere a DPD

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
*99%-ban megvalósul. 1 órás időablak

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Express

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a GLS

Belföld Csomagpont

felvételtől számított
1 munkanapos GARANTÁLT kiszállítás*
99%-ban megvalósul.

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Postahelyről Posta pontokba

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a MPL

Belföld Posta pontról Házhoz

Csomag leadástól számított
1-2 munkanapos kiszállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express

felvételtől számított 1 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 09:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 09:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 10:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 10:00-ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a TNT

Belföld Express 12:00

Csomagod az átvétel utáni munkanapon reggel 12:00 -ig odaér a címzetthez.

A csomagnet.hu partnere a DPD

Külföld Classic Export

2-9 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Külföld EuroStandard

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Külföld Csomagpontból házhoz

feladástól számított
3-9 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Economy Express

2-6 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Külföld Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a DPD

Import Classic Import

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Economy Express

2-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a TNT

Import Express

1-2 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a GLS

Import EuroImport

1-5 munkanapos szállítás
feladó országtól függ

A csomagnet.hu partnere a Pick Pack Pont

Belföld Csomagpont

Szállítás
Csomagpontból csomagpontba
2-4 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a Packeta

Belföld Csomagpont

feladástól számított
2-7 munkanapos szállítás

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Economy Export

3-8 munkanapos szállítás
célországtól függ

A csomagnet.hu partnere a FedEx

Külföld Priority Export

1-5 munkanapos szállítás
célországtól függ